İZMİR / TORBALI - Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi

Ekm

Okulumuzda bağımlılıkla mücadele kapsamında velilere "Narkotik Anne" başlığıyla eğitim verildi.

Ekm

Erasmus+ projesi toplantımızı yaptık.

Ekm

18 alt projeyle başvurusunu yaptığımız Torbalı Atatürk Anadolu lisesi  Bilim Fuarı projemiz Tübitak tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Eyl

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri içerikli ÖZ BAKIŞ dergisi yayımlandı.

Eyl

27 Eylül Çarşamba günü şehrimizde açılışı yapılan TEKNOFEST için okul olarak Çiğli'deyiz.

May

Torbalı'nın en köklü okullarından biri olan Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi ilk mezunlarını ağırladı.

50 yıldır eğitim veren Torbalı Lisesi'nin ilk mezunları Türkiye'nin çeşitli yerinden gelip Torbalı'da buluştu.  Torbalı'nın en eski okullarından bir tanesi olan eski adıyla Torbalı Lisesi yeni adıyla ise Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi dün ilk öğrencilerini ağırladı. Lisenin 1972 yılında mezun olan ilk öğrencileri önce lisenin eski binasında buluştu. 30 kişilik grup okulu gezerken hem anılarını tazeledi hem de yıllar sonra buluşan arkadaşlar birbiriyle sohbet etti. Aralarında öğretmen, doktor, albay, profesör, avukat ve iş adamı olan grup, hayatlarındaki başarının Torbalı Lisesi'nde aldıkları eğitimden kaynaklı olduğunu dile getirdi. Öğrencilik yıllarında Torbalı Lisesi'nde sanat, spor ve diğer branşlarda kazanılan başarıları ve aldıkları ödülleri aktaran mezunlar bu başarıya kaliteli eğitim ile ulaştıklarını vurguladı. Mezun grubunun içinde hem Torbalı Lisesi'nden mezun olan hem aynı lisede öğretmenlik yapan Mustafa Yetkil, Sevim Sümülkaya,  Hülya Kahraman Özel ayrı bir gururla orada olduklarını dile getirdi. Torbalı Anadolu Lisesi'nin şimdiki konumuna geçen mezun grubu Okul Müdürü Ziya Demir ile pasta kesti.

GELENEKSEL HALE GETİRECEKLER

Ziyaretlerini her yıl gerçekleştireceklerini ve geleneksel hale getireceklerini ifade eden ilk mezunlar, "Çok güzel bir duygu yaşadık. Okuldan mezun olalı yarım asır oldu. Hem eski arkadaşlarımız ile bir araya geldik hem de anılarımızı tazeledik.  Bu okulda eğitim gördüğümüz günler daha dün gibi aklımızda. Bu ziyaretlerimizi geleneksel hale getirerek her yıl gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Eğitim gören öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Torbalı Lisesi gerçekten çok özel bir okul" ifadelerini kullandı.

May

Okulumuz öğrencileri bir kez daha ''Kadına Şiddet Kabul Edilemez'' dedi.

May

Okulumuz 12 F sınıfı öğrencisi Rüya DAMGACİ liseler arası müzik yarışmasında ilçe Torbalı ikincisi olmuştur.

Nis

Programı hazırlayan öğretmenlerimiz.

Mehmet Osman AKSU               Türk Dili ve Edebiyatı

Yasemin KENGER                      Türk Dili ve Edebiyatı