İZMİR / TORBALI - Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi

NARKOTİK ANNE EĞİTİMİ

Okulumuzda bağımlılıkla mücadele kapsamında velilere "Narkotik Anne" başlığıyla eğitim verildi.

Literatür incelendiğinde, yapılan tüm araştırmalar göz önüne sermektedir ki ergenlik dönemi madde kullanımına başlama açısından risk taşımaktadır. Ergenin gerek içinde bulunduğu dönemin yarattığı yoğun stres,gerek kişilik özellikleri,ebeveyn tutumları,akran ilişkileri,sosyal kabul görme isteği, özerkliğini kanıtlama,sorunlarından kurtulma,heyecan yaşama ve eğlenme gibi birçok faktöre bağlı olarak madde kullanmaya başlanmasına yol açabilmektedir.        Ayrıca ülkemizde yıldan yıla madde kullanan ergen sayısında artış olmuş ve madde kullanmaya başlama yaşı düşmüştür.    Buradan hareketle  bağımlılıkla mücadele kapsamında önleyici çalışmaların kıymetli olduğunu düşünen rehberlik servisimiz, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaparak okulumuz 10. Sınıf velilerine yönelik "Narkotik Anne" eğitimi düzenledi. Eğitimde velilerimiz madde kötüye kullanımı ve koruyucu/önleyici tedbirler hakkında bilgilendirildi.
Yayın: 15.10.2023 - Güncelleme: 15.10.2023 13:25 - Görüntülenme: 62